Go to Top

Fatvärmare från Electro Heat Sweden AB

Electro Heat Sweden AB erbjuder ett brett utbud av fatvärmare som ger ett tillförlitligt sätt att minska viskositeten och skydda lagrad produkt från frost och förenkla förflyttning av flytande produkter.

Finns för både ofarliga och farliga områden med tillförlitlig temperaturkontroll, Isopads trumvärmare är den idealiska värmelösningar för viskösa produkter som lagras i fat, till exempel: lim, asfalt, vaxer / paraffin, kemikalier, choklad och lacker m.m.

Tre typer av fatvärmare finns: en modell med metalltrumma, en med mjuk värmejacka och en silikonvärmare.

Fatvärmare med metalltrumma

Isopads fatvärmare har en unik ”musselskal” design och levereras med hjul, vilket gör att trumvärmaren enkelt kan rullas fram och kapsla in den trumman som ska värmas, detta eliminerar onödiga på frestande lyft.

Den unika designen gör att värmaren tar mindre plats när den ska lagras mot en vägg. Hjulen är antistatiska och har parkeringsbromsar för att förhindra förflyttning under bruk.

Värmaren levereras som en komplett enhet med integrerad isolering och lock, Isopads trumvärmaren är mycket effektivt då värmaren enkelt kan förflyttas till den plats där trumma som ska värmas är placerad. Fatvärmaren är tillverkad i kvalitetsplåt och de elektriska värmeelementen täcker hela insidan för jämt kunna fördela värmen. Värmeelementen är försedda med termisk isolering för att förhindra värmeförlust genom de yttre väggarna. Inre chassit är målat med med en termiskt ledande färg som ger fatvärmaren maximal värmeöverföring.

Till motsats mot induktionsuppvärmare så kan denna fatvärmaren användas både på fat i stål som platstunnor m.m. då värmen tillhandahålls via elektriska element.

Fatvärmare för riskområden

Dessa värmare är ATEX och IECEx godkända, vilket gör att denna produkt får lov att användas i riskområden som raffinaderier m.m. fatvärmaren är utrustad med en självreglerande värmesystem som eliminerar behovet av en separat temperaturspärr.

Värmejacka

Denna mjuka fatvärmare är dimensionerad för att enkelt kunna appliceras runt önskad trumma, den fästs på trumman med hjälp av ett kardborreband glassidentyg och har en max temperatur på 232°C.

Silikonvärmare

Denna fatvärmare består av en värmekabel inkapslad i ett silikonhölje. Denna trumvärmare finns i två utföranden, en med en intern Pt 100-givare och en bestämd temperatur begränsad till 180 ° C och den andra med en inbyggd justerbar termostat med reglerområde på 10°C till 218 °C.

Energieffektiv fatvärmare

Denna trumvärmare är utvecklad för att minska energiförbrukningen. Detta görs genom att trumvärmare kapslar in hela den trumman som ska värmas samtidigt som värmeelementen är placerade mycket närmare föremålet som ska värmas, vilket minskar den effekt som krävs för att uppnå önskad temperatur.

Kontakta företaget Electro Heat här