Go to Top

Garnet sand för vattenskärning

bagenfelt-hellstrom-logo-ysgVattenskärning är en otroligt effektiv och precis skärmetod. Det är dessutom ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ som är mycket skonsamt mot materialet. En maskin med tillräckligt högt tryck och rätt abrasivmedel kan skära i nästan vad som helst, som till exempel titan, rostfritt stål och granit. Allt detta med ett mycket exakt, resultat som inte kräver något efterarbete.

Hos Bågenfelt och Hellström säljer vi vattenskärningssand av hög kvalitet, i rätt kvantiteter, och till förmånliga priser.

Vattenskärningssand av hög kvalitet
Produkten vi erbjuder är en finkornig sand av mineralgruppen garnet, som lämpar sig särskilt väl till industriell skärning. Det är ett abrasivmedel som har optimala skäregenskaper på grund av sin hårdhet och höga densitet. Sanden är sötvattentvättad 12 gånger, innehåller inga tungmetaller och har mycket låg kiselhalt. Produkten kommer till oss via den skandinaviska agenturen för Bengal Bay Garnet och levereras som standard i 1 tons Big-Bag.

Kemiskt innehåll
· SIO2 * 35%
· FE2O3 * 33%
· Al2O3 * 23%
· MnO * 1%
· CaO * 1%
· MgO * 7%

US Standard

Specifikationer
· Leverans: Emballage 1 Tons säck/pall
· Färg: Röd/Brun
· Hårdhet ( MOHS ): 7,5 – 8,0
· Specifik tyngdkraft: 4,0 – 4,2
· Smältpunkt: ~1315°C
· Kvarts ( Fri Kristallin ): ≤ 1%
· Kloridhalt: ≤ 3 PPM
· Kornstorlekar: #4 – #120 MESH

Garnetspecifikationer

garnetspecifikationer

Lagervara
* # 80 Denna storlek rekommenderas för de flesta material och ger en utmärkt kombination av hög ytfinish i förhållande till skärhastighet.
* # 128 Detta garnet används främst för skärning i glas vilket ger ett fint skärsnitt och minskar härigenom risken för att glaset spricker vid härdning.
120 MESH används även framgångsrikt i mjuka material, samt anses av många minska den totala förbrukningen vid blandad körning. 120 MESH garnet har dessutom lägre tonpris.